Jerusalem. (Aarhus University Press, 2014)
"Jerusalem er på mange måder et monument over de værste menneskelige egenskaber og følelser: had, fanatisme, jalousi, besiddertrang og magtfuldkommenhed, opført i overensstemmelse med religionernes inderste, sorte kerne: den ikke-eksisterende anerkendelse af andres sandheder og dermed en fuldkommen mangel på evne til at dele. Man skulle tro, det måtte være en grim by. Men det er det ikke." Martin Krasnik, citat fra bogen.