Læremidlernes Danskfag - Bremholm, Jesper (Aarhus Universitetsforlag, 2017)
LAeremidler spiller en afgorende rolle i grundskolen. Alt fra kopiark til boger og digitale portaler krAever, at lAerere trAeffer didaktiske valg og vurderer, hvad eleverne skal lAere og hvorfor. Det gAelder ogsa i skolens storste fag, dansk, hvor lAeremidlerne prAesenterer hojst forskellige bud pa god danskundervisning. Det krAever sin lAerer at vAelge til og fra.I LAeremidlernes danskfag undersoger en gruppe forskere fra DPU, Aarhus Universitet, hvilke boger og portaler der faktisk optrAeder i danskfaget, og hvad der kendetegner dem. Pa den baggrund diskuterer forskerne, hvordan lAeremidlerne lever op til de krav og udfordringer, som et globaliseret og digitaliseret samfund stiller.Bogen tegner et broget billede af danskfaget, hvor formelle fAerdigheder og nationale forestillinger dominerer, mens elevernes egne erfaringer og kommunikation med omverdenen sjAeldent bliver inddraget. Det centrale sporgsmal er, om vi har det danskfag, vi onsker os.
Keywords: Teaching -- Aids and devices.; Danish language -- Study and teaching.; Matériel didactique.; Danois (Langue) -- Étude et enseignement.; instructional materials.; EDUCATION.; Danish language -- Study and teaching; Teaching -- Aids and devices; Electronic books.