Hygiena a epidemiologie - Tuček, Milan, 1953- (Univerzita Karlova, nakladatelství Karolinum, 2018)
"Výukové texty pro studenty lékařství obsahují tradiční témata hygieny a epidemiologie jako biomedicínského základu primární prevence nemocí v novém pojetí. Moderně je zpracována epidemiologická metodologie a epidemiologie nejvýznamnějších skupin nemocí (kardiovaskulárních, nádorových, infekčních) a závislostí (návykové látky), problematika epidemiologických studií a očkování. Učebnice slouží k uvědomění a k pochopení komplexních souvislostí mezi působením životního i pracovního prostředí a možným vznikem nemocí u jedince i v populaci. Druhé, doplněné vydání"-- Provided by publisher
Keywords: Medicine, Preventive.; Public health.; Epidemiology.; Preventive Medicine; Public Health; Epidemiology; Médecine préventive.; Santé publique.; Épidémiologie.; public health.; Medicine, Preventive; Public health; Textbooks; Textbooks.