Het Lange Koord tussen Portefeuillebeleid en Investeringen van Woningcorporaties - Nieboer, Nicholas Ebel Tiddo (Bouwmanagement en Technisch Beheer, 2009)
Sinds de financiële verzelfstandiging van de Nederlandse sociale-huursector in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw hebben woningcorporaties een grotere beleidsverantwoordelijkheid gekregen wat betreft de ontwikkeling van hun woningbestand. Dit heeft geleid tot een verhoogde activiteit in het ontwikkelen van portefeuillebeleid en tot de opkomst van systematische methoden om dit beleid te concretiseren in investeringskeuzen op complex- of woningniveau, zoals renoveren, verkopen, slopen of 'gewoon' onderhouden. Dit boek gaat in op de vraag, in hoeverre het ontwikkelde portefeuillebeleid van woni.